Verklighet och dikt

Var just på ett väldigt givande, inspirerande och upplyftande manusmöte. Sitter och möblerar om i huvudet och skriver en synopsis, på inrådan av förläggaren, för att förtydliga vissa saker för mig själv.

Vi pratade om innehållet, om de olika… byggstenarna.
Att alla reagerar så här på just den här händelsen är inte trovärdigt sa förläggaren. (nej, hon sa inte exakt så, men jag försöker vara vag)

Jag noterade kritiken i min röda skrivbok. Kritiken mot en av de bitar jag snott rakt av från verkligheten. Samma problem som med förra romanen. Alla trodde att det som faktiskt var sant var påhittat.

Nu ska jag störtdyka in den betydligt mer trovärdiga fiktionen. Och det känns oerhört upplyftande.

En kommentar till “Verklighet och dikt”

  1. Sofia skrev:

    Oj, vilken konstig känsla det måste vara att höra att något du vet är på riktigt inte anses trovärdigt!

    Vilket sammanträffande för jag läser en bok nu som jag tycker är helt ok, men jag har STÖRT mig på just en bit där jag verkligen känner att de inte reagerar trovärdigt på en händelse, men nu tänker jag att scenen kanske ÄR hämtad från verkligheten och att ja.. verkligheten har överträffat dikten 🙂

Lämna en kommentar
Kommentar: