Livet dagen innan Kiev

Jag försöker beta av skoluppgifter i förväg, för imorgon åker hela familjen till Kiev. Det är första gången som sambos familj återvänder i samlad trupp sedan de flyttade därifrån 1988. Jag tror att det blir känslosamt. Jag ska filma, men får inte glömma att tömma kameran först. Hela Chile/Costa Ricaresan ligger orörd där inne.

Jag tänker på allt som för oss samman. Trots att våra liv i grunden varit så olika fram tills de sammanstrålade, finns vissa komponenter som vi delar: en vardag som över en natt rycktes upp med rötterna i ett annat land. En försvunnen pappa.

Jag har ägnat stora delar åt mitt liv åt att älta medan han har alltid varit positiv. Han har hjälpt mig att bli bättre på att leva i nuet. Jag tror att jag har lärt honom att det är okej att vara sorgsen ibland.

Jag har feber och sjukt ont i halsen. Försöker skriva en arbetsdagbok om den kvantitativa textanalys vi gör om Förbifart Stockholm, men vad betyder det? Så jag berättar lite om vad jag ätit till middag, om halsen som ömmar. Om min uppgivenhet angående att bygga in staden i vägar. Kan man inte bara förbjuda bilar?

Mailade manus till förläggaren för vad som känns som hundra år sedan. Hon svarade igår, efter vissa inte särskilt kraftfulla påtryckningar från mitt håll. Hon har snabbläst manuset nu. Hon vill ha ett möte.

Jag ser fram emot dagen när jag slutar vara nervös inför bokförlagsmöten. Jag laddar inför den perioden i mitt liv då jag är så övertygad om min egen briljans att jag skuttar iväg på möten, redo att simma i superlativ.

I väntan på den dagen får jag hålla till godo med en förläggare som vill diskutera manus.

3 kommentarer till “Livet dagen innan Kiev”

 1. Frida skrev:

  Hej Agnes!

  Är det manuset till boken om amning eller nya romanen? Är det till nya romanen är du ju grymt duktigt om du redan har hunnit få ihop historien. Du måste berätta hur det går. Jag håller tummarna!

  Kram Frida

 2. Agnes skrev:

  Det är manuset till romanen, men jag släppte den i ett mycket tidigare skede än jag egentligen är bekväm med. Tänkte att det kanske var bra för processen. Lovar att hålla dig uppdaterad 🙂
  Kram!

 3. Denis skrev:

  Just found your blog and love it! 🙂 I am your newest foelwolr. I know you aren’t here, but when you get back you should check out my awesome giveaway, I think you will like. Check it out: -Bridgette

Lämna en kommentar
Kommentar: