Tidernas knep

Har egentligen en dags-deadline på tjugo sidor, vilken jag inte hållit. Men nu har jag kommit på knepet, jag låter karaktärerna tjafsa, så är jag genast i hamn.

– Du ljuger!
– Nej!
– Jo!
– Nej!
– Jo!
– Nej!
– Jo!
– Nej!
– Jo!
– Nej!
– Jo!

Skämt åsido. Jag skriver mycket mindre dialog den här gången och jag kan inte riktigt komma på varför. Men det finns en mening med allt. Och jag har, trots bristen på dialog (tidernas sidätare), snart fyrtio skrivna sidor efter tre dagar.

Och Sommar tar sig, Andreas Lundstedt var grym idag tycker jag. Och imorgon är det Pija Lindenbaum som jag också ser fram emot. Sommar är dagens höjdpunkt och vilostund. Då jag äter lunch och planterar syrénhäck.

3 kommentarer till “Tidernas knep”

 1. Lisa skrev:

  Ursäkta mig, men TJUGO SIDOR OM DAGEN?!?

  *fick plötsligt så mycket mindervärdeskomplex att jag börjar skriva inom stjärnor*

 2. Agnes skrev:

  Jamen alltså, det är ju för att jag såsat som en gammal bearnaise hela sommaren och nu måste skriva ikapp min helt rimliga målsättning femtio sidor i månaden.

  Så går det när man har svårt att överge mentaliteten från högstadiet och gör allt jobb sista natten.

 3. Lisa skrev:

  Okej då. Femtio sidor i månaden känns mycket mer okej. Det kan jag leva med.

  Mmm… bearnaise. Gott.

Lämna en kommentar
Kommentar: