Adel och mode

Det känns som att jag legat i en kastrull den senaste veckan, med locket på, så trött har jag varit. Imorse åt jag frukost som vanligt och insåg sedan att jag var Pigg. Jag hade nästan glömt hur det känns, men det är en otrolig frihet att inte vilja lägga sig och vila hela tiden överallt.

Tv8-inspelningen ställdes in, temat ändrades från överklass till adel, (historiskt har jag har bara adelssläkt på mödernet och det är ju inte alls lika hett), men imorgon kvart över nio väntar en taxi för att ta mig till TV4-huset och Malous bokklubb. Där ska jag, Björn af Kleen och Ian Wachtmeister prata böcker. Jag har redan fått en lång lista på saker som min omgivning tycker att jag borde prata med Ian om istället. Det är en bokklubb och han har skrivit en självbiografi, men jag kommer självklart ha listan med mig i bakfickan. Man vet aldrig.

För de kommer att fortsätta med samma folk på samma tema i Kvällsöppet imorgon kväll och eventuellt vill de ha mig med där också. Där är temat återigen adeln och dess makt, så samma problem uppstår igen gällande min medverkan. Men de ska tänka på saken och återkomma imorgon eftermiddag.

Är det Björn af Kleen-stämningen som utlöst allt det här? Det känns så.

Har inte kunnat motstå att rota runt i gamla arkiv i samband med mitt ”komma-utande” som Modegrisen. Här är jag och Grisen i ett träd, i vad som senare blev det här inlägget.

IMG_5381

13 kommentarer till “Adel och mode”

 1. Malin skrev:

  Alltså, jag är så himla glad!
  Glad att jag hittade dig och din nya blogg! Modegrisen var genial och jag föll pladask men vad jag föll ännu mer för, var ditt sätt att skriva.
  Nu är det mer aaaah, klart hon är författare, vad annars?
  Du skriver så härligt att detta kommer bli min höstblogg att knarka!=)
  Tusen tack för att du gav dig till känna, så jag får chansen att läsa här i fortsättningen.

 2. Agnes skrev:

  Malin! Vilken fantastiskt fin kommentar. Tack!
  Kram

 3. Daniel skrev:

  Fan vad irriterande! Jag hade precis fyllt i mitt livs längsta kommentar, en hyllning till dina texter och så försvann allt, därför att jag glömt fylla i namn och mail. Det gick hur som helst ut på att jag känt mig dränerad på all kreativitet en tid. Kanske rent av dränerad på känslor över huvud taget. Men när jag gjorde mitt Agnesvarv idag, så kände jag mig inspirerad och upplivad. En stark vilja att göra bra och kreativa saker. En känsla som är fantastisk att ha i kroppen och som brukar föra med sig fina saker.
  Man kan säga att jag har varit inne på din blogg och tankat – stulit energi. Tack så mycket för det och kram!
  /Korvaspappa

 4. Agnes skrev:

  Korvaspappa: Jag vaknade faktiskt imorse och kände mig dränerad på energi. Så det var alltså ditt verk, din tjuv.

  Skämt åsido hoppas jag att din nyladdning håller i sig och inte gick upp i rök tillsammans med den försvunna kommentaren.

  Och tack för en mycket varm kommentar, ska försöka använda den till att dämpa inför-att-vara-med-i-tevenervositeten som puttrar runt i kroppen.

  Kram

 5. Simona skrev:

  Agnes – min nästan-vän, NU är du snart på TV! Jag ska kolla. Och hålla tumamrna, BURR vad nervöst!

 6. Simona skrev:

  Gaaah! Är Wachtmeister for real?

  Idag får min tilltro till mänskligheten ta stryk. Tycker ändå att Malou håller ställningen bra.

 7. Simona skrev:

  Gaah! Igen.

 8. Simona skrev:

  Björn och Agnes håller ändå ställningarna bra! Får man tycka att Ian är dum? Eller är det en dum åsikt?

 9. Simona skrev:

  När, jag tycker att det är bra att han tappade ansiktet ändå.

 10. Simona skrev:

  Thank God, det är över. Nu måste jag jobba. Tycker att du gjorde bar ifrån dig trots att du fick så lite utrymme. Får man vara så tjejig och säga att du var väldigt söt?
  Kram
  Nu sak jag beställa din och Björns bok på bibblan.

 11. Simona skrev:

  Nu har jag mejlat Malou och tackat för programmet. Pust, är alldeles svettig och upprörd.

  Kram

 12. Fröken Film skrev:

  Jaaa!!! Jag tyckte du var superfin och även om Ian var dum (jo, man får säga det, Simona) och typ stal all tid så fick du viktiga saker sagda. Toppen!
  Kram

 13. Agnes skrev:

  Tack vänner!
  Nu ska jag gå runt och vara söt i mitt tevesmink hela dagen 🙂
  Kram

Lämna en kommentar
Kommentar: