Intervjusöndag

Vaknade av att elefantkvinnan återvänt och jag skrek nästan rakt ut i panik. Jag måste verkligen ringa tillbaka till läkaren, bästföredatum är nått för kortisonkrämen jag fick utskriven och det känns inte heller som den bästa av lösningar att bli kortisonknarkare redan vid trettio.

Är det ens en åkomma? Ögonlock som svullnar upp var femte dag? (eller så fort jag slutar med krämen)

Träffade två Sigtunatjejer på Hurtigs konditori och blev intervjuad för Suum. De var grymt proffsiga, vänliga och mitt i sitt sista år på gymnasiet. Vi pratade mycket om skillnaderna mellan deras tid på skolan och min. En del om de traditioner som påstås ha funnits i hundra år, men som kanske uppfunnits terminen innan. Begreppet battning var till exempel helt nytt för mig, medan de trodde att det var något uråldrigt på väg att dö ut. Den makten har man som tredjeringare, att forma historien efter egna behov. Även om själva innebörden av begreppet fanns redan på min tid.

Sedan mellanlandade jag på Åhléns där jag självklart var tvungen att kolla om min bok fanns. Och det gjorde den! Såhär såg det ut:

ahlens

Min moster skrev att jag hade ett helt skyltfönster i Sigtuna, men det har jag inga bildbevis på.

Klockan fyra intervjuades jag av Östhammars Nyheter. Igen på kafé och det var en skön kontrast. Lokal Sigtunapress mot lokal Nordupplandpress.

Men störst av allt idag är ändå att min dotter fått sin första tand!

Ett litet riskorn i underkäken för människan. Ett intergalaktiskt stort kliv för mänskligheten.

5 kommentarer till “Intervjusöndag”

 1. stina skrev:

  Agnes! Jag tycker mycket om din bok. Du är grymt inspirerande.
  kram

 2. Karina skrev:

  Det måste vara hur häftigt som helst att se sin bok i bokhandeln! Lycka till med försäljningen!

  /Karina

 3. Agnes skrev:

  Stina: Tack!! Hoppas skrivandet flyter på.

  Karina: Ja, det är stort, men kanske mest av allt overkligt.

  Kram

 4. Karin skrev:

  Idag anlände ett paket från Bokus till min brevlåda som innehöll ”Ränderna går aldrig ur”! Har även hört att det är kö på din bok på biblioteket i Gimo. Hoppas svullnaden för ögonen blir bättre snart. Kram

 5. Agnes skrev:

  Åh, trevlig läsning! Och alltid kul med köer, om man slipper stå i dem själv dvs.

  Kram

Lämna en kommentar
Kommentar: